Στο blogging όπως όλοι γνωρίζετε το περιεχόμενο, είναι πάνω από όλα. Το να δημιουργείς όμως ποιοτικό περιεχόμενο που θα είναι ευχάριστο και χρήσιμο στον αναγνώστη μπορεί να σας κοστίσει απίστευτα πολύ χρόνο.
Σίγουρα υπάρχουν και οι τυχεροί bloggers εκεί έξω που κάθονται να γράψουν ένα άρθρο και σε μια ώρα έχουν τελειώσει και έχουν δημιουργήσει το τέλειο post. Οι περισσότεροι όμως παλεύουν ώρες ίσως και μέρες και πολλές φορές τα παρατάνε.
Παρακάτω σας δίνω κάποιες συμβουλές που προσωπικά τις έχω συνεχώς στο μυαλό μου και με βοηθούν να βελτιώσω αισθητά τον χρόνο συγγραφής μιας ανάρτησης.
Η πρώτη κίνηση είναι να το πάρετε απόφαση. Καθίστε αναπαυτικά και φτιάξτε ατμόσφαιρα που να σας εμπνέει. Βάλτε ένα χρονικό όριο στον εαυτό σας και αφιερωθείτε σε αυτό που κάνετε…. Μην επιτρέψετε σε τίποτα να σας αποσπάσει την προσοχή.
Κατόπιν κάντε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, διαβάστε και ενημερωθείτε για το θέμα που θα γράψετε, δώστε περίπου μισή ώρα περιθώριο και μετά κλείστε όλες τις σελίδες και μην ανατρέχετε για κανένα λόγο.
Το επόμενο βήμα είναι το σχεδιάγραμμα του άρθρου σας. Γράψτε έναν πρόχειρο τίτλο, τα σημεία κλειδιά και τι θέλετε να αποκομίσουν οι αναγνώστες σας.
Μην σβήνεται και μην διορθώνετε τα λάθη κατά την διάρκεια που γράφετε. Μην διακόπτετε τον ειρμό σας στην μέση μιας πρότασης επειδή απλά θέλετε να προσθέσετε κάτι πιο πάνω. Συνεχίστε να γράφετε εκεί ακριβώς που είστε και κάντε την αντικατάσταση αργότερα.
Αν δείτε πως δεν έχετε έμπνευση η κάπου κολλήσατε απλά κάντε ένα διάλειμμα και ασχοληθείτε με κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι συνηθισμένο και έχει συμβεί σε όλους εκεί που γράφουμε ακατάπαυστα ξαφνικά κολλάνε και κοιτάμε την οθόνη σαν χαμένο. Δώστε χρόνο στο μυαλό σας να ξεκουραστεί.
Εξασκηθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε. Όσο περισσότερα άρθρα γράφετε τόσο καλύτεροι θα γίνεστε και πιο παραγωγικού στον χρόνο που χρειάζεστε για να γράψετε αλλά και την τελική ποιότητα του περιεχομένου.
Μην περιμένετε να γίνει τέλειο το άρθρο για να το ανεβάσετε όσο περισσότερο ασχολείστε με ένα θέμα τόσο περισσότερα πράγματα θέλετε να πείτε για αυτό. Και αν είστε τελειομανής θα βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες και τρόπους για να βελτιώσετε το άρθρο σας με αποτέλεσμα να μην το ανεβάσετε ποτέ. Είναι προτιμότερο να κάνετε αργότερα μια updated version.
Μήπως έχετε και εσείς κάποια συμβουλή να μοιραστείτε μαζί μας;
photo credit : Mankanwar
NO COMMENT