The Social Cake Project

This is a guest post by Mina (Mookies)

Τι δουλειά έχει μια συνταγή για κέικ σε ένα blog σαν αυτό;
Αν είστε φανατικοί του blogging και της κοινωνικής δικτύωσης θα το λατρέψετε! Ρίξτε μια ματιά στη διακόσμησή του και ακολουθήστε το. Αν πάλι είστε από αυτούς που αμφισβητούν την χρησιμότητα και την ύπαρξη τόσων κοινωνικών δικτύων, δεν χάνεται τίποτα να το δοκιμάσετε, είναι πεντανόστιμο. Αλλάξτε την διακόσμηση και απολαύστε το!

για ένα τετράγωνο ταψί 25×25 εκ.

Για τη ζύμη του κέικ

  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 & 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ζεστό καφέ (στιγμιαίο)

 

Για το γλάσο

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 5-6 σταγόνες εσανς ρούμι ή καφέ

 

 

Φτιάξτε το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, και τα αυγά. Ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ακριβώς μέχρι να ενωθούν τα συστατικά. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε για λίγο ενώ συγχρόνως προσθέτουμε το ζεστό καφέ. Δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα, μόνο μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι στα υγρά συστατικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως επενδύσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.

Κόβουμε σε τετράγωνα ή μπορούμε να το αφήσουμε ολόκληρο, ρίχνοντας τογλάσο από επάνω.

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το λάδι και την εσανς και ανακατεύουμε καλά. Αν έχουμε κόψει σε τετράγωνα, βουτάμε κάθε πλευρά στο γλάσο και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από επάνω.

Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα (όπως εδώ) και με γλάσο. Αν δεν είστε οπαδός της δικτύωσης βάλτε ότι σας αρέσει.


Γειά σας! Είμαι η Μίνα, είμαι γραφίστας στο επάγγελμα, ζώ και εργάζομαι  στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν παιδεύω ένα blog ζαχαροπλαστικής με συνταγές και φωτογραφίες. Μου αρέσει οτιδήποτε καλλιτεχνικό και δημιουργικό κάτι που θεωρώ ότι υπάρχει στη ζαχαροπλαστική και φυσικά στη φωτογραφία. Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου τις δημιουργίες” μου, ακολουθήστε με!


RELATED POST

  1. George Hapsis

    23 Οκτωβρίου

    Εμένα παρακαλώ να μου κρατήσετε αυτό με το RSS Feed! Φαίνεται νοστιμότατο.

  2. Momma Machi

    23 Οκτωβρίου

    απιθανο ειναι, αλλα λυπασαι να το φας

  3. Ερμιόνη

    24 Οκτωβρίου

    Υπεροχο κέικ! Η Μίνα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και οι δημιουργίες της μας αρέσουν πολύ!

  4. M M

    24 Οκτωβρίου

    Πολυ πρωτοτυπη ιδεα και οπως παντα καταπληκτικες φωτογραφιες! Μπραβο Μινα!

  5. Anastasia Th

    24 Οκτωβρίου

    υπέροχα!!! σαν αληθινά κουμπάκια ειναι!! η συνταγη του κέικ εφυγε για εκτύπωση παντως!

  6. Valia

    24 Οκτωβρίου

    Το γλάσο είναι που με έχει τρελάνει !!!!!!!!!!!

  7. Lyriel

    24 Οκτωβρίου

    Όχι απλά ωραία, τ έ λ ε ι α !! πωπω… τα χαζεύω τόση ώρα έτσι γυαλιστερά γυαλιστερά, έτοιμα για δάγκωμα!

  8. Γιώτα (mafiaisblogging)

    31 Οκτωβρίου

    Τι ωραίο κέικ και πόσο γυαλιστερά φαίνονται!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.